Meer informatie

ZONNIGE BEDRIJVEN IN DE ACHTERHOEK

Het programma Zonnige Bedrijven helpt ondernemers om de voordelen van zonnepanelen op bedrijfsdaken beter te benutten. Bedrijven met een beschikbaar dakoppervlak groter dan 500 vierkante meter kunnen hieraan deelnemen. Door zelf stroom op te wekken dragen Achterhoekse bedrijven bij aan de doelstelling om de Achterhoek in 2030 energieneutraal te maken: samen net zoveel energie opwekken als dat we gezamenlijk gebruiken.

Achterhoekse bedrijven kunnen met Zonnige Bedrijven het verschil maken. Door zelf stroom op te wekken blijft een groot gedeelte van de investeringen en de energiekosten in de Achterhoek én stimuleren zij de lokale werkgelegenheid, denk maar aan de leveranciers en installateurs van de installaties.

 

VOORDELEN VAN EEN ZONNIG BEDRIJF

Het plaatsen van zonnepanelen geeft u de komende 15 jaar meer zekerheid over de stroomkosten van uw bedrijf. Daarnaast kunt u financieel rendement behalen en uw onderneming een ‘groen gezicht’ geven! Samen met bijvoorbeeld uw medewerkers en/of omwonenden, maar ook zakenrelaties, investeren in groene energie.

Als Zonnig Bedrijf kunt u ook een ander rendement behalen: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

GRATIS QUICKSCAN

In iedere deelnemende gemeente worden de eerste 50 aanmeldingen beloond met een gratis quickscan. In een quickscan geven wij u een indicatie van de potentie van uw dak(en). We gaan hierbij uit van de maximale grootte van de zonnepanelen die op uw dak gerealiseerd kan worden en hoeveel duurzame energie hiermee wordt opgewekt.

 

Download flyer